Friday, March 6, 2015

Hampir setahun tu..


Image result for friendship quotes


Hai. Saje tempek gambar kat atas ni..Tajuk ngan gambar atas ni macam xkena je kan? so, ni la yang nk cerita ni..lagipon blog ni dah lama xupdate..bolehla kot2 idea datang banyak nak story pasal kerja ngan MME hampir setahun ni... oke,hampir setahun means kerja di tempat baru.. Suasana tempat kerja best walaupun memula tu agak susah nak terima..Bukan sebab beban kerja, tapi pembelajaran yang baru nak org kata ape..REFRESH balik ape yang kita pernah study dulu.. Well, masa kat PUO, cuma belajar sketch ngan AUTOCAD for 2 semestar..so, memula apply kerja nak jawatan kerani jer..but, after my HR see my resume, she say yang aku bole try untuk AUTOCAD position sebagai assistant eng.. my engineer MR.HASYIM..haha..nak panggil abang pon xboleh,nak panggil encik lagila x.. so,senang cerita hasyim jerla.. Die pon dah dapat kerja lain..Inspektor Polis..Alhamdulillah..mungkin sebab kitorg yang gegirl ni suka panggil die ngan pangilan Tuan..tercapai jugak die nak dapat panggilan tu..So, sekarang ni masih lagi belajar selok belok AUTOCAD ni.. memula memang payah.. but thanks for the otai2 MME.. memang otai..sanggup tunggu aku siapkan drawing sesama..tabik hormat la... Kerja kat sini aku rasa susahnya pon sebab gaji every month lambat nak mampus..EPF,SOSCO kurang memberangsangkan..banyak yang tertangguh.. tapi aku tabik gila kat pekerja2 yang dah bertahun kerja ngan MME ni sebab diorang still kerja kat company ni even tau company ni nak sampai ke penghujungnya dah..actualy,next week,bahagian production akan uruskan segala pemindahan mesin2 ke kilang lain..(kilang sewa beb) hukhuk...Tapi kan,sebenarnya kitorang tak dapat nak pastikan lagi kitorang still kerja lagi ke tidak dengan MME ni sebab DS langsung tak berikan apa2 maklumat..So,sekarang ni lupakan jer cerita pindah randah nie..sepatutnya DS yang pikir @ serabut kepala hotak tu..bukanya kite yang pekerja nie.. haha..Dah keadaan pon macam hidup segan mati xmau ni, kitorang banyak buat aktiviti sendiri jer bila xder job masuk..buat hantaran la, masak2 la..apa2 jela yang boleh mengisi masa lapang..Kalau office pon bukan ade sapa dah sekarang nie.. Tinggal aku,IQA,K.NORMA,K.DEVI,AUNTY KAMALAM je... K.ZILA dah susah nak masuk office..mungkin stress dengan aper yang sedang berlaku sekarang ni..kadang masuk , kadang tak.. Yela.. masok pon memang menghadap pc 8jam tapi bukan buat kerja pon.. Aku pon dah ambik kesempatan dah..Bila dah semua pon macam tu.. haha..Bila dah lama bekerja tu,mula la paham hati budi seseorang tu..masak dengan perangai seseorang tu..Yela,aku ni mana penah tahan kerja lebih dari sebulan..Semua men panas punggung pon belum dah berenti.. Hahaha..Yang aku taula..Kerja kat sini mungkin sebab komuniti kecik kot..simple n easy je orang cakap..Nak ape2 bantuan boleh jer terus cakap dan boleh tunaikan.. Kalau campony yang besar2 tu aku xrasa dapat macam mana aku dapat kat MME ni..Memang gaya kerja langsung xmacam kerja  pon..dengan xder baju formal nyer..boleh keluar masok sesuka hati..Boleh cuti dulu lepastu baru isi form.. Kau hado tempat kerja macam tu?? haha.. Boleh masak sesuka hati tu yang paling syok tu..Buat kek,jamuan yang kdang2 office masakkan..Hidup dekat MME ni memang sempoi..yang pasti kerja2 tetap siap dan kekadang jer terlewat .. Biasala..Tapi lepas ni, dapat ke lagi keadaan macam ni? tempat kerja baru atau tukar tempat kerja.. dapat ke rasa suasana macam ni lagi?? Boleh pastikan?? Semua orang kat sini pada pandangan aku terlalu baik hati..langsung xder buat mogok pon bila gaji lambat nak mampus masok,xpon dapat advance je dulu..Aku harap pengakhiran company ni bukanla macam habis madu sepah dibuang..biarlah ada perbncangan duduk semeja untuk menyelesaikan problem yang melanda company ni sekarang.. 

p/s: entry paling panjang dan ditaip dengan hati..moga dalam lindungan ALLAH SWT.

Tuesday, January 28, 2014

GAGAL LAGI !!


Sadis betulla.. dapat interview, dah lepas 1 stage.. tunggu punya tunggu, xdapat jugak nak sambung degree kat UPSI.. 
xpela...
mungkin xder rezeki kat sana.. kite tunggu UITM ngan rayuan UPSI tu.. kalau tak jugak,nampaknya kena terus kuatkan semangat cari kerja tetapla pulak disamping bisnes yang ada ni.. Moga-moga berjaya la lepas ni..

Friday, January 3, 2014

2014

January 2014

* Interview UPSI untuk kos KH & PSIKOLOGI SUKAN

* Tempahan Tart & Kek yang semakin bagus

* Memastikan dapat sambung degree

Thursday, September 19, 2013

Hari Raya 2013 & Pertunangan Abang Amer (repost)


Hai korang....actually,dah masok raya yang ke -6 kan arini?? alahai, lambat gilerla aku nak upload gambar raya bagai kan?? nak buat macam mana,kekangan masa yang tak abeh-abeh nie.. hehehe..kejam..kejam..
oke,korang pakai baju raya warna aper? korang tak nak share ngan aku ker?? hehe .. aku ngan family tahun nie pakai warna biru je.. oke,aku pon bukan pandai sangat nak menaip nak berstory bagai kan? so,ape2 pon, layan la ape aku nak share ngan korang.. hehe 












Sunday, September 1, 2013

Cik Fatyen Homemade



FRUIT TARTS
**minimum order 50 pcs

MEDIUM : RM 1.50/Pcs
BIG : RM 2.00 /Pcs



CHEESE TARTS
**minimum order 50 pcs

SMALL : RM 0.50/Pcs
MEDIUM : RM 1.50 /Pcs




TIRAMISU 

 RM  15




POPIA CRUNCHY with NESTUM + HORLICKS

RM 16 / 500 gram
RM 30 / 1 kg




CARAMEL CAKE

loyang 9.5 inci 

RM 30  



APAM POLKADOT
**minimum order 100 pcs

Pilihan filling

·         Blueberry
·         Strawberry
·         Chocolate

RM 0.35 /pcs 






BERMINAT UNTUK MENDAPATKANNYA??

SMS/ WHATSAPP SAYA : 017 5403134 ( F A T I N )
* delivery untuk kawasan IPOH & BATU GAJAH

Monday, July 22, 2013

Dikala Kebosanan



bosan-bosan tryla buat header ni.. haha..alhamdulillah,menjadi pon.. hahaha


Wednesday, July 17, 2013

Ramadhan Al-Mubarak


Oke,1st aku nak cakap yang aku terlambat nak update entry tuk ramadhan.. haha... So, aku terusla skipkan sebab dah ramadhan ke -7 dah pon..yakni seminggu suda.. Tah aper yang aku sibuk sangat sampai entry nak berpuasa pon aku xupdate.. haha..*yg konon mmg seorang yang rajin..haha