Tuesday, December 4, 2012

Cara Mudah Nak DownLoad Movie


Salam,hye... nak update lagi.. ha..tula... bila dah cuti nie.. mengganggur kat rumah..mula la asyik nak update blog jer.. hahaha.. oke tadi kat fb ada sorg nie tanya sal cara nak download movie..

ok...ni aku nak ajar step2 nya... 

(1) kite kena cari movie . . ok, macam aku nie..aku nak mudah jer..so,aku cari kat youtube jer..mudah kan?? macam2 cerita ada ?? haha.. tapi pastikan yang full movie k ?? macam kat bawah nie . . pastu korang dah dapat movie yang korang nak tu.. korang pon copy link macam yang aku tunjuk kat bawah nie ok :P


oke selesai dah kan ?? seterusnya...

(2) korang kena bukak keepvid nie...so, tadi kan korang dah copy link movie korang,now korang paste kat kotak merah yang aku tunjuk kat bawah nie.. 



oke dah siap ke belom ??
hahaha...
cepat2..nak masuk step (3) nie...

oke,step (3) ialah korang hendaklah mengikut arahan yang diberikan macam kotak kaler pink tu kat bawah nie.. 


oke.. step (4) akan keluar la macam kat bawah nie... pastu korang pilih la ikot format yang korang suka k ??


oke dah selesai ... step terakhir tunggula korang punyer video sampai habis download ... oke??
selesai :P 
harap2 berjaya !!!!



No comments: